Fiat Idea uit productie

Discussie in 'Fiat Nieuws' gestart door Milan, 29 jul 2016.

 1. Milan

  Milan Geregistreerd

  Lid geworden:
  29 mei 2008
  Berichten:
  617
  Ratings:
  +59 / 0 / -0
  [​IMG]

  De in 2003 geïntroduceerde Fiat Idea mini-MPV is in het Braziliaanse Betim uit productie genomen.
  In Europa waren we ‘m allang vergeten omdat het op de vorige generatie Punto gebaseerde kleine ruimtewonder, al in 2011 voor het laatst in Turijn van de band rolde. Een jaar later stopte in Mirafiori ook de productie van het luxere zustermodel, de Lancia Musa. Het verdwijnen van de Idea vormt in meerder opzichten het einde van een tijdperk. De degelijke en solide rijdende praktische B-segment Fiat, verscheen in een tijd dat voor Fiat de noodklok luidde.

  Het is de tijd dat het concern in al haar voegen kraakte en ene Marchionne de boel kwam rationaliseren. Voor dat laatste waren vooral modellen nodig waar de markt om vroeg en 16 jaar geleden waren dat vooral ook mini-MPV’s. Fiat deed dit zo snel mogelijk, om de concurrentie vooral op de lokale markt nog wat voor te kunnen blijven. Om daar zo breed mogelijk in te voorzien werd een jaar later ook de Lancia Musa geïntroduceerd als luxere en totaal anders ogende variant.

  [​IMG]

  De ontwikkeling van ‘Progetto 350’ zorgde voor een opleving in de verkopen en hielp Fiat haar markt te verbreden. Dat duurde voort totdat het fenomeen mini-MPV totaal uit de gratie raakte en in nog geen 10 jaar tijd als sneeuw voor de zon smolt vanwege de opkomst van de Crossover.
  Vooral oudere klanten ruilden massaal hun kleine ‘busje’ in voor een hippe hatchback, die wat hoger op z’n wielen staat. Om die reden was Fiat reeds op tijd begonnen met de ontwikkeling van de 500L en 500X.
  In Brazilië was deze trend echter een stuk minder gevoelig en bleef de Idea nog volop verkrijgbaar tot afgelopen maand. Fiat paste in 2010 nog een milde facelift toe en maakte de Idea de laatste jaren wat luxer, dankzij de toevoeging van elementen die we nog van de Musa kennen. Ook was er de robuuste Adventure (foto) met reservewiel op de achterzijde. De productiestart van de nieuwe Fiat Mobi in Betim, zorgde er onder andere voor dat er voor de Idea geen plek meer was. Inmiddels wagen nog maar weinig automerken zich aan dit type auto en ziet FCA er nu dus geheel vanaf.

  Bron: autoedizione.nl
   
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.